V 2. štvrťfinálovom zápase play-off I. hokejovej ligy vyhral Slovan a Trenčín

11.03.2012 Celý región

HC Slovan Bratislava - MŠK Žilina 4:2 v 2. 1/4-finále play off extraligy

Bratislava 10. marca (TASR) - Hokejisti HC Slovan Bratislava vyhrali v druhom zápase štvrťfinále play off extraligy nad MsHK DOXXbet Žilina 4:2 a na duely vedú 2:0. Po dvoch dňoch voľna séria pokračuje na ľade severoslovenského klubu v utorok a v stredu.

HC Slovan Bratislava - MsHK DOXXbet Žilina 4:2 (0:1, 2:1, 2:0) - stav série: 2:0
Góly: 31. Ďatelinka (D. Skokan, M. Sloboda), 32. M. Bartánus (P. Frühauf, Lipiansky), 44. Preisinger (D. Skokan, D. Buc), 60. L. Hudáček (P. Frühauf) - 1. Harant (Róbert Huna, Richard Huna), 38. Róbert Huna (D. Devečka, Sivák)
Vylúčení: 8:10 na 2 min
presilovky: 0:1
oslabenia: 0:0
rozhodovali: J. Konc, Lauff - Korba, Stano
6463 divákov
Slovan: Karhunen - Dobroň, P. Frühauf, Luža, I. Ďatelinka, Štajnoch, Jerofejevs, L. Kozák, Jass - M. Bartánus, Lipiansky, L. Hudáček - M. Hudec, M. Sloboda, Kukumberg - M. Bakoš, Bulík, D. Skokan - D. Buc, Preisinger, Harvey
Žilina: M. Laco - D. Devečka, Kudělka, Dlouhý, Harant, Houdek, Ďurkech, Krčula, Staňo - P. Sivák, Róbert Huna, Richard Huna - T. Sýkora, V. Nemec, Stupka - M. Drevenák, Troliga, Drábek - Kubiš, Linet, Smotrila
 
Žilinčania začali aktívne a hneď s prvou formáciou ohrozili bránku. Následne si vybojovali presilovku a v nej po spolupráci bratov Hunovcov otvoril skóre Harant. Aj ďalšie minúty patrili hosťom, ktorí bez problémov eliminovali bezzubých protivníkov a v aréne sa rozpútal piskot. Až v 8. minúte tribúny rozrušila šanca Hudáčka. Tretinu však celú ovládli hráči Žiliny, ktorí systematickým celoplošným korčuľovaním držali Slovan na dištanc, hoci sami tiež neboli príliš nebezpeční. Túto 20-minútovku rozbili aj časté vylúčenia. V nezáživnom trende sa pokračovalo aj po prestávke a zlomila to takmer presná polovica riadneho času - Skokan poslal presný pas pred bránku na Ďatelinku a bolo vyrovnané. O chvíľu už Slovan viedol vďaka pohotovej strele Bartánusa. Domáci pokračovali v nápore, ale pribrzdilo ich vylúčenie a hoci sa potrestaný Ďatelinka vrátil do hry, hneď nato Róbert Huna zavesil na 2:2. Na začiatku tretej časti pomohla Slovanu dostať sa do tempa štvorminútová presilovka, ktorá sa z väčšej časti preniesla z druhého dejstva. Po tlaku celej formácie sa Preisingerovi vydarila dorážka a favorit šiel do vedenia. Aj keď hokejovej krásy bolo na ľade priemerne, zápas gradoval drámou a nasadením oboch tímov. Slovan bol v útočnom pásme jedovatejší, lenže nevyužil niekoľko šancí a v záverečných minútach sa bránil tlaku hostí. Polminútu pred koncom ich z neho vyslobodil gól do prázdnej bránky počas power play Žiliny.
 
HK Poprad - Dukla Trenčín 4:5 pp a sn (2:2, 2:0, 0:2 - 0:0, 0:1) - stav série: 1:1
Góly: 2. Balán (Tavželj), 19. Kuľha (R. Suchý), 36. Škovira (Balán, R. Suchý), 39. Fabian (R. Rapáč) - 6. O. Mikula (M. Filo), 9. M. Filo (Trefný), 45. Sojčík (Gabriš, M. Filo), 58. O. Mikula (Tybor), rozhodujúci sam. nájazd: Sojčík
Vylúčení: 9:7 na 2 min, navyše: Kuľha (Poprad) 10 min za napadnutie
presilovky: 1:0
oslabenia: 0:0
rozhodovali: D. Konc, Baluška - Gajan, J. Tvrdoň
3440 divákov
 
Poprad: Melicherčík - Pentikäinen, R. Suchý, Tavželj, Kovačevič, Fabian, D. Kramár, Malina - Vandas, Koskinen, Kuľha - P. Svitana, Balán, Vaic - Svačina, Strömberg, R. Rapáč - Škovira, S.Takáč
Trenčín: V. Kováč - M. Biro, Gabriš, Hlubuček, Nemčík, E. Bednár, Trefný, Nechala, Imrich - Pardavý, Melichárek, P. Fabuš - J. Gašparovič, A. Šťastný, Daňo - Tybor, R. Tvrdoň, Sojčík - P. Kopecký, M. Filo, O. Mikula
 
Skóre otvoril už v 2. minúte popradský Balán, ktorý sa odhodlal k dravému prieniku, položil si brankára, obišiel bránku a zasunul. Zdalo sa, že zápas sa bude vyvíjať podľa tradičného scenára v prospech Popradu, ale opak bol pravdou. Hostí gól nezlomil a v 6. minúte bolo vyrovnané po góle Mikulu, ktorý potrestal zmätky v domácej obrane. V 9. minúte dostal Trenčanov do vedenia Filo, keď v oslabení zužitkoval ideálny pas z hokejky Trefného. Hostia boli na koni, aj naďalej hrozili a neboli ďaleko od tretieho gólu. V závere tretiny však museli čeliť presilovke Popradu o dvoch hráčov, ktorú premenil kanonier Kuľha na vyrovnávajúci gól po strele spoza kruhov.
V prostrednej časti sa stretnutie spočiatku na dlhé minúty odohrávalo v miernejšom tempe ako to úvodné, ubudlo agresivity aj osobných súbojov na hranici pravidiel. Hra sa však opäť pritvrdila a trestné lavice zohrieval čoraz väčší počet hráčov. Presilovky však nedokázali tímy využiť a získať psychickú výhodu na svoju stranu. Poradilo sa to napokon Popradčanom v 36. minúte, keď Koskinen predviedol brilantnú individuálnu akciu, na konci ktorej posunul puk voľnému Škovirovi a ten zakončil do prázdnej bránky. Minútu pred koncom tretiny trafil do čierneho od modrej aj Fabian, čím poslal Popradčanov do kabín s upokojujúcim dvojgólovým náskokom.
V záverečnej časti vrhol Trenčín všetky sily do útoku a začal vytrvalo ostreľovať popradskú bránku. Úsilie hostí prinieslo kontaktný gól v 45. minúte, keď Sojčík tečoval strelu Fabuša. Obaja súperi stupňovali tempo, osobné súboje vrcholili a hráči sa striedali na trestných laviciach. Trenčania tlačili puk do bránky a podarilo sa im to v 58. minúte, keď po prekvapivej strele vyrovnal Mikula a poslal zápas do predĺženia.
V úvode predĺženia sa Poprad ubránil presilovke, v ktorej mohol rozhodnúť Fabuš aj Melichárek. Na druhej strane v sľubnej šanci zaváhal Suchý. Hoci si hostia vytvorili viac gólových príležitostí, Melicherčíka sa im prekonať nepodarilo. V samostatných nájazdoch uspel Fabuš, ktorému kontroval nechytateľnou strelou Kuľha. Kým Vaic a Svitana nastrelili tyčku, Sojčík namieril presne medzi nohy a vyrovnal stav série na 1:1.
 
Ladislav Svozil, tréner Popradu: "Stretnutie sa pre nás začalo priaznivo, keď sme sa ujali rýchlo vedenia, ale to nás možno uspalo. Trenčín zvýšil úsilie, ale góly sme paradoxne dali my. Vedenie 4:2 by malo také skúsené mužstvo ako je naše ustrážiť. V nájazdoch sme dali dve tyčky, takže šťastnejší boli hostia. Musíme dať hlavy nahor a ideme do Trenčína."
Róbert Kaláber, tréner Trenčína: "Dnes sme chceli získať prvý bod a tomu sme podriadili celú prípravu. Chceli sme byť aktívni a streliť prvý gól. Inkasovali sme síce prvý gól, ale dokázali sme to otočiť. Boli sme dnes lepším mužstvom a zaslúžili sme si vyhrať. Sme veľmi radi, že sme získali bod a že hráči pochopili, že s Popradom sa dá hrať a dá sa aj vyhrať."
 

Vyberte región